Nieuws

De kracht van Probiotec

Waarom worden bacteriën resistent, ofwel ongevoelig tegen chemische reinigingsmiddelen?

Men gelooft al jarenlang dat de beste manier van reinigen het desinfecteren van oppervlakten is. Als alle bacteriën verdwenen zijn, is het oppervlak helemaal schoon. Dit was jarenlang het idee.

Na jaren onderzoek is men erachter gekomen dat bacteriën niet enkel negatief zijn, maar ook zeer positieve invloeden hebben. Jarenlang werd antibiotica misbruikt.

Vandaag wordt er anders omgegaan met bacteriën. De voorbije jaren heeft de bacterie zich kunnen ontwikkelen tot een superbacterie die volledig resistent is tegen desinfectans. Deze bacteriën werden agressiever omdat ze door desinfectans agressief werden gemaakt. Die agressie is eigenlijk een normale manier van reactie van die bacterie. Elke levensvorm verdedigt zichzelf tegen aanvallen, zo is deze superbacterie ontstaan. Geen goede oplossing dus om te reinigen met chemie.

Positieve en negatieve bacteriën?

Een groot nadeel van chemische reinigers is dat ze geen onderscheid kunnen maken tussen positieve (goede) of negatieve (slechte) bacteriën. Hierdoor worden ook de bacteriën gedood die ons lichaam nodig heeft om onze weerstand op te bouwen. Door chemische reinigers voelen deze negatieve bacteriën zich aangevallen en zullen ze zich verdedigen. Als men deze bacteriën blijft aanvallen met agressieve reinigers dan zullen ze zich resistent maken. Hierdoor werken deze reinigers niet meer op termijn en hebben bacteriën vrij spel om zich te vermenigvuldigen.

De waarheid over desinfecteren!

Op elk oppervlak dat verontreinigd is, zit een beschermende biofilm. Dit zijn bacteriën die worden samengehouden door een verbinding van een zelfgemaakte suikerpolymeerslijm en proteïne. Dit is dus een laag dat de bacteriën zelf hebben ontwikkeld als bescherming tegen aanvallen. Chemische reinigers kunnen deze biofilm niet volledig afbreken waardoor er in die biofilm negatieve bacteriën blijven zitten. Enzymen kunnen deze biofilm wel afbreken. Chemische reinigers gaan dus enkel boven de biofilm reinigen en de bacteriën onder de biofilm maken opnieuw een laag aan en zitten nog beter beschermd. Hierdoor is er dus eigenlijk maar oppervlakkig gereinigd en blijven deze negatieve bacteriën zitten.

Wat zijn positieve bacteriën?

Positieve bacteriën komen we tegen in de natuur en helpen de weerstand op te bouwen van mens en dier. In veel verschillende voedingsmiddelen zitten deze positieve bacteriën reeds verwerkt, zoals yoghurt en kaas. Positieve bacteriën doden geen negatieve bacteriën. Ze gaan eerder het evenwicht herstellen waardoor de kans op infecties door negatieve bacteriën drastisch wordt verlaagd! Doordat negatieve bacteriën niet worden aangevallen maar worden overspoeld door een grotere populatie van positieve bacteriën, zullen slechte bacteriën stoppen met zichzelf te vermenigvuldigen.

Een natuurlijk overlevingsfenomeen dat voorkomt wanneer kleinere populaties geconfronteerd worden met een ongelijke strijd voor voeding. Er is namelijk niet voldoende voeding voor hun nakomelingen. Hierdoor worden de negatieve bacteriën herleidt tot een populatie die niet schadelijk is voor de mens. Ze worden niet aangevallen en worden dus ook niet agressief. Niet agressief wil dus ook zeggen geen resistentie of risico’s op ziektes. The power of nature!!

Wat zijn de voordelen van reinigen met goede bacteriën ofwel probiotica?

Allergenen

Door gebruik van onze Probiotec producten kunnen we een hele brede waaier aan allergenen verwijderen. We verwijderen de allergieveroorzaker op de oppervlakken zoals bijvoorbeeld de uitwerpselen van de huisstofmijt. Onze probiotica voeden zich met de uitwerpselen van deze huisstofmijt waardoor de allergenen van matrassen en bedlinnen worden verwijderd.

Dieptereiniging

Onze Probiotec producten reinigen op 3 niveaus

–    Boven de biofilm wordt alles gereinigd

–    Dankzij de aanmaak van enzymen wordt de biofilm afgebroken

–    De probiotica verwijderen vuil en negatieve bacteriën ook onder de biofilm

Wat is een biofilm?

De biofilm is een donkere beschermlaag van negatieve bacteriën die zichzelf zo verdedigen tegen aanvallen van chemische reinigers. De biofilm ziet er dus ook vuil uit, kijk maar naar de donker geworden voegen tussen tegels. Hierin zit dus ook het risico op infecties. Door deze biofilm af te breken, ziet het er niet alleen terug proper uit maar verlaagt het dus ook drastisch het risico op infecties.

Geurverwijderaar?

Een onaangename geur wordt meestal veroorzaakt door gassen afkomstig van het metabolisme van negatieve bacteriën. Dit is dus te vergelijken zoals bij de mens. Onze probiotica produceren enkel maar geurloze gassen. Dus door het aantal negatieve bacteriën te doen verminderen, wordt slechte geur niet alleen verwijderd maar ook voorkomen. Chemische geurverwijderaars maskeren enkel de geur maar verwijderen deze niet.

Blijft dagenlang doorwerken

Onze Probiotec producten bevatten gestabiliseerde probiotica die doorgaat met reinigen als u al lang op de bank zit. Onze bacteriën zijn levend en zijn continu op zoek naar voeding om zich te kunnen vermenigvuldigen. De vervuiling die wij niet kunnen waarnemen, is voeding voor onze bacteriën en zullen dus op deze manier onzichtbaar vuil verwijderen. De bacteriën produceren enzymen en breken vetten en eiwitten af. En dit volledig onschadelijk voor mens, dier of natuur.

Enkel een verandering van mindset!

U heeft geen bijzondere toestellen nodig om met onze Probiotec producten aan de slag te gaan. U moet wel beseffen dat onze probiotische reinigers niet opgewassen zijn tegen chemische reinigers. Dus als u omschakelt op onze producten, moet het ineens uw volledige mindset zijn die veranderd. Zonder enige andere voorzorgsmaatregelen kan u al aan de slag. Zelfs uw vaatdoek wordt elke keer opnieuw schoon door de werking van onze probiotica. Wat voorheen een haard aan bacteriën was!

Gevoelige huid

Chemische reinigers hebben als waskracht de alkalische of zure werking van het product. Veel mensen zijn hier gevoelig aan voor zowel de huid als de luchtwegen. Bij het gebruik van Probiotec producten treedt er geen irritatie meer op. Deze Probiotische reinigers zijn mens- en milieuvriendelijk.