HOE WERKEN ONZE BIOLOGISCHE SCHOONMAAKMIDDELEN MET MICRO-ORGANISMEN?

Onze biologische schoonmaakmiddelen bevatten positieve micro-organismen – ofwel probiotica – die organische stoffen, vervuiling en geuren wegnemen. Deze micro-organismen zijn dus geen ziekteverwekkers, maar juist goed voor mens, dier en milieu.

Milieuvriendelijk, efficiënt en veilig schoonmaken met probiotica

 

Het gaat hier over goede bacteriën die enzymen aanmaken om bepaalde moleculen in kleinere stukken op te breken. Dit dient als voeding voor de bacteriën, waarna deze stoffen opsplitsen in twee natuurlijke verbindingen: koolstofdioxide en water.

Bacteriën zijn zo klein dat ze voor het blote oog onzichtbaar zijn, maar grootse prestaties leveren. Bacteriën kunnen namelijk meer dan 5000 verschillende enzymen produceren om vervuiling te verteren. Elke bacterie in onze schoonmaakmiddelen produceert dus enkele duizenden enzymen en tensiden, waardoor zij vervuiling op een 100% natuurlijke manier verwijderen. Dat gebeurt niet alleen bij het aanbrengen van het schoonmaakmiddel, maar vanwege de actieve bacteriën blijft dit langdurig nawerken. Zo kunt u zeer efficiënt, milieuvriendelijk, veilig en duurzaam schoonmaken.

Vervuild oppervlak vóór reiniging

Oppervlak na reiniging met conventioneel middel

Er is minder verontreiniging op het oppervlak maar nog wel een biofilm vol met slechte bacteriën en zelfs nog op het oppervlak.

Oppervlak na gebruik van probiotica

Schoon tot diep in de poriën van het materiaal, waarbij een positieve biofilm met goede bacteriën achterblijft.

werking probiotica ontsmetten

Een product voor elke toepassing

Door bepaalde goede bacteriën met elkaar samen te voegen hebben we voor een groot aantal toepassingen de ideale mix gevonden. Zo zijn er samenstellingen voor persoonlijke verzorginghuishoudelijk schoonmaken, maar ook voor het reinigen van kleding en auto’s. Door continue onderzoek in laboratoria en experimenten uit te voeren ontwikkelen we steeds weer nieuwe biologische alternatieven voor chemisch reinigen. Zo werken we stap voor stap aan een schonere én duurzame wereld.

Voordelen van schoonmaakmiddelen met probiotica

 • 100% veilig

  Al onze schoonmaakmiddelen met probiotica zijn absoluut veilig voor het milieu en de gezondheid van mens en dier en wetenschappelijk bewezen. Ze maken geen vlekken, bevatten geen alcohol, zijn geen biocide en veilig in gebruik .Dit in tegenstelling tot chemische of ‘biologisch afbreekbare’ schoonmaakmiddelen.

 • Goede bacteriën

  Door de overheersende hoeveelheid goede bacteriën wordt de voedingsbodem van slechte bacteriën en ziektekiemen weggenomen, waardoor deze geen kans hebben om te groeien.

 • Microscopisch schoon

  De positieve bacteriën dringen diep door tot in microscopisch kleine poriën van het materiaal en verwijderen hierbij vervuiling en geuren, waar chemicaliën vaak niet bij kunnen.

 • Werkt voor je

  De bacteriën blijven soms wel tot een week na gebruik actief in de biofilm en verwijderen daardoor alle organische vervuiling en geuren volledig.

 • Voordeliger

  Door regelmatig gebruik wordt de natuurlijke, positieve biofilm sterker en actiever waardoor reinigen nog gemakkelijker gaat en de leefomgeving verbetert.