HOE MAAK JE
DE AANRECHT
ECHT SCHOON?

Vraag jij je ook wel eens af hoe schoon jouw vaatdoekje is en of die de aanrecht nog wel echt reinigt? Eigenlijk weten de meeste mensen wel dat een vaatdoekje een bron van slechte bacteriën is. Maar ook al pakken we elke dag een schoon vaatdoekje, dan nog is het de vraag of de aanrecht wel echt hygiënisch schoon wordt.

Slechte bacteriën op je aanrecht

Met de meeste bekende schoonmaakmiddelen smeren we het vuil alleen maar uit. Daardoor lijkt het schoon, maar als je er met een microscoop op zou kijken, schrik je alsnog. Eenmaal uitvergroot wordt het duidelijk dat er zelfs na het schoonmaken met een sopje nog veel vuil, vet, bacteriën en andere ziektekiemen op de aanrecht achterblijven. Die overgebleven bacteriën hebben ineens meer ruimte, dus die kunnen zich weer naar hartenlust voortplanten. Binnen no-time heb je dus weer een aanrecht vol met bacteriën, terwijl jij denkt dat het schoon is. Maar wat kun je hier nou eigenlijk aan doen?

Schoonmaken met probiotica

De beste manier om grondig schoon te maken is met 100% biologische schoonmaakmiddelen op basis van probiotica. Probiotica zijn goede bacteriën die in grote hoeveelheden in het schoonmaakmiddel opgelost zitten. Deze positieve micro-organismen doden de slechte bacteriën niet ( deze zijn GEEN Biocide en GEEN geneesmiddel ), maar omdat ze met zoveel zijn nemen ze de voedingsbodem voor de slechte bacteriën weg, zodat die vanzelf verdwijnen. De goede bacteriën houden dit nog een lange tijd vol, dus wordt er nog steeds schoongemaakt als jij al lang aan de koffie zit.

Hoe gebruik je keukenreiniger met probiotica?

Om de aanrecht dus echt goed schoon te maken spuit je de keukenreiniger op de aanrecht en laat je deze een paar minuten intrekken. De positieve micro-organismen kunnen zo hun werk doen. Wrijf daarna de aanrecht droog met een schone doek en vuil, vet, vlekken en stank zullen verdwijnen. Het onzichtbare laagje met positieve micro-organismen dat achterblijft reinigt nog diep na en beschermt tegen nieuwe vervuiling.

Nog meer voordelen van probiotica

Weet je wat nog een groot verschil is ten opzichte van schoonmaken met chemische of alcoholhoudende schoonmaakmiddelen? Schoonmaakmiddelen met probiotica zijn 100% biologisch en zijn veilig voor mens, dier en milieu, terwijl gewone schoonmaakmiddelen juist schadelijk zijn! Dat kun je wel zien aan het waarschuwingssymbool achterop het etiket van de meeste schoonmaakmiddelen. En het leuke is dat het weggespoelde afvalwater van ProBiotec schoonmaakmiddelen zelfs onderweg in het riool de boel nog verder schoonmaakt. Dus met ProBiotec keukenreiniger of één van de andere probiotische schoonmaakmiddelen weet je zeker dat het echt goed schoon wordt en help je mee aan een betere wereld.