HOE WERKT COV-X HANDSPRAY?

Er zijn momenteel veel middelen verkrijgbaar waarmee handen ontsmet kunnen worden tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt. We denken daarmee onze handen te beschermen, maar is dat wel zo?

Er leeft van alles op onze handen

In en op ons lichaam is veel activiteit van micro-organismen. Dat is maar goed ook, want zonder hen konden wij niet bestaan. Toch zitten daar heel wat vervelende types tussen, zoals slechte bacteriën en virussen. Daarom is het belangrijk om onze handen regelmatig te wassen of te ontsmetten, maar laten we dat dan wel op de juiste manier doen!

Slechte bacteriën, virussen en vuil

Kortstondig ontsmetten zoals de meeste mensen doen

Wanneer u naar bijvoorbeeld een winkel gaat, is het momenteel gebruikelijk – of zelfs verplicht – om uw handen voor binnenkomst te ontsmetten. Nagenoeg alle gebruikte ontsmettingsmiddelen bevatten alcohol of chemische bestanddelen. Deze reinigen en ontsmetten effectief, maar doden zowel de slechte bacteriën en virussen op uw huid als de goede bacteriën. Als u met uw schone handen hierna – in de winkel of ergens anders – iets aanraakt dat besmet is met het SARS-CoV-2-virus, dan zijn uw handen alsnog besmet. En dat is precies wat u probeerde te voorkomen.

na chemische reiniging

Hoe COV-X handspray het SARS-CoV-2-virus onschadelijk maakt

Wanneer het SARS-CoV-2-virus zich niet in een gastheer bevindt, maar in de lucht of op een oppervlak, dan begeeft het zich in een omhulsel van eiwitten. Dit dient als beschermlaag, net zoals het ruimtepak van een astronaut die het ruimtestation tijdelijk heeft verlaten. Bij gebruik van COV-X handspray wordt deze beschermlaag door de speciale mix van micro-organismen in de spray opgegeten. Hierdoor valt het virus uiteen en is daarmee direct onschadelijk gemaakt. De overgebleven restjes worden daarna ook nog door de positieve micro-organismen opgeruimd.

ontsmetten met COV-X handspray

werking COV-X

Langdurige bescherming met COV-X handspray

Bij gebruik van ProBiotec COV-X handspray, blijft er een actieve laag van positieve micro-organismen op uw handen achter die u langdurig beschermt. Tests wijzen namelijk uit dat de hoeveelheid slechte bacteriën en ziektekiemen zelfs tot 2 uur na behandeling nog met 99,285% gereduceerd worden. De kans dat u dus besmet wordt via aanraking is hiermee verwaarloosbaar.

na gebruik van COV-X HANDSPRAY

werking COV-X

Meet ‘the good guys’

Als slechte bacteriën en ziektekiemen in aanraking komen met COV-X handspray, dan neemt de grote hoeveelheid positieve micro-organismen hun voedingsbodem weg. Hierdoor worden de slechte bacteriën binnen enkele seconden vervangen door een overvloed van goede bacteriën. In beide gevallen geldt dat bij regelmatig gebruik, en zolang er geen chemische of alcoholhoudende ontsmettingsmiddelen of zeep worden gebruikt, de micro-organismen actief blijven reinigen én beschermen. En dat is het grote verschil met alcoholhoudende ontsmettingsmiddelen. Lees hier meer over de exacte werking van onze biologische reinigingsmiddelen.